ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ- ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ-ΜΟΛΔΑΒΛΑΧΙΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ- ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ

7 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ

08-14 Οκτωβρίου 2010

1η ΜΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ .
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για τον Προμαχώνα. Έλεγχος διαβατηρίων – ταυτοτήτων και στη συνέχεια και με ενδιάμεσες στάσεις περνάμε τα σύνορα της Ρουμανίας. Το απόγευμα άφιξη στο Βουκουρέστι , την Αρχοντική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, «Το Παρίσι των Βαλκανίων», κέντρο Ελληνισμού τον καιρό της τουρκοκρατίας και μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2Η ΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας για να γνωρίσουμε το Βουκουρέστι .Σήμερα θα δούμε το Πατριαρχείο ,τη Βουλή ,τα παλιά ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου, την Ελληνική εκκλησία και το τελευταίο ¨απόκτημα¨ πριν από την πτώση της δικτατορίας , το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο με το διασκεδαστικό τίτλο το Μέγαρο του Λαού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Γεύμα . Διανυκτέρευση .
3Η ΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΣΙΜΠΙΟΥ
Μετά το πρόγευμα ,επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Σιμπίου, πολιτιστική πρωτεύουσα τα Ευρώπης 2007 .Κατά την πανέμορφη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα μοναστήρια Κουρτέα ντε Άρτζες και Κόζια .Θα θαυμάσουμε την περίφημη αρχιτεκτονική τους , καθώς και την πανέμορφη θέα των Καρπαθίων .Συνεχίζουμε για το Σιμπίου. Φτάνοντας , θα περιηγηθούμε στην πόλη που αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο. Θα δούμε το άγαλμα της Επανάστασης ,μνημείο που θυμίζει την εξέγερση των αγροτών κατά των φεουδαρχών και την τεράστια γοτθική εκκλησία με τους πέντε πύργους μπαρόκ τεχνοτροπίας .Περπατώντας στα καλντερίμια της πόλης φτάνουμε στην Αγία Σοφία , που είναι μικρογραφία – ανίγραφο της Κωνσταντινούπολης , όπως την έχτισαν οι Έλληνες το 1906. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή βραδινή βόλτα στην πόλη που η UNESCO έχει ανακηρύξει τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς .
4Η ΜΕΡΑ ΣΙΜΠΙΟΥ – ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤΣ
Πρωινό και αναχωρούμε για Μολδοβλαχία . Με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα μοναστήρια Σουτσεβίτσα, Μολντοβίτσα και Βορονέτς , πολιτιστικά μνημεία της UNESCO. Συνεχίζουμε για την πόλη Πιάτρα Νεαμτς ,ιστορική πόλη της Μολδαβίας . Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια .Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στο φωτισμένο κέντρο της πόλης .
5η ΜΕΡΑ ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤΣ –ΜΠΡΑΣΟΒ- ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τον Πύργο Μπραν ,γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα , ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωνικές επιθέσεις . Στη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε το φαράγγι του Μπικάζ , το οποίο βρίσκεται στην Κόκκινη Λίμνη. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασόβ όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη Εκκλησία , γοτθικού ρυθμού , τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Τελειώνοντας , μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια .

6Η ΜΕΡΑ ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΝΑΪΑ –ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό , αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια .Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα, φτάνουμε στα Σινάϊα , το μαργαριτάρι των Καρπαθίων. Θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες , θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου Α΄ . Συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι .Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Σήμερα σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε μια από τις πολλές ρουμάνικες μπυραρίες .
7Η ΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής .Διέλευση από τα σύνορα της Βουλγαρίας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα του Προμαχώνα .Έλεγχος και άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Τιμή κατ΄ άτομο 500,00 ευρώ

Διαφορά μονόκλινου δωματίου 180,00 ευρώ επιπλέον

Περιλαμβάνει:

-Μεταφορές με Πολυτελές Τουριστικό Λεωφορείο
-Eξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
-Ημιδιατροφή – έξι πρωινά και έξι γεύματα
-Περιηγήσεις ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
-Αρχηγό –συνοδό του γραφείου μας
-Έμπειρο διπλωματούχο τοπικό ξεναγό
-Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνει:

Επιπλέον γεύματα ,εισόδους μουσείων ,διασκεδάσεις ,ποτά ,φιλοδωρήματα και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό .

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.