ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

ΕΚΔΡΟΜΗ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ
30 Ιουλίου με 10 Αυγούστου 2011

1 ΜΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση το πρωί από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους και μέσω Καβάλας ,Ξάνθης ,Κομοτηνής ,Αλεξανδρούπολης και με συνεχείς στάσεις άφιξη στα σύνορα .Έλεγχος διαβατηρίων και μετά από μια σύντομη στάση στα αφορολόγητα, περνάμε στην Ανατολική Θράκη . Μέσω Κεσάνης ,Μαλγάρων και Ραιδεστού και με συνεχείς στάσεις φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Διανυκτέρευση.
2Η ΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-AΓΚΥΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Άγκυρα . Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη το απόγευμα .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση.
3Η ΜΕΡΑ ΑΓΚΥΡΑ –ΧΑΤΤΟΥΣΑ-ΥΟΣΓΑΤΗ
Πρωινό και επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ και στο Μουσείο Ανατολικών Πολιτισμών και αναχωρούμε για Υοσγάστη μέσω Σούγγουρλου. Στάση στη Χαττούσα ,πρωτεύουσα των Χετταίων. Συνεχίζουμε για Υοσγάτη όπου θα γίνει ξενάγηση της πόλης .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Δείπνο και διανυκτέρευση.
4Η ΜΕΡΑ ΑΚ-ΔΑΓ-ΜΑΔΕΝ - ΤΟΚΑΤΗ
Πρωινό και αναχώρηση για Ακ-Δαγ-Μαδέν. Στη διαδρομή θα κάνουμε στάση στο Απτουρ Ραχμανλή. Συνεχίζουμε για Ακ-Δαγ-Μαδέν όπου και θα γίνει ξενάγηση στη πόλη. Θα επισκεφτούμε τα εκπαιδευτήρια, τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Χαράλαμπο, τον Άγιο Γεώργιο Γατσάχ. Όσοι κατάγονται από τα χωριά στη γύρω περιοχή θα τα επισκεφθούν και γύρω στις 16:30 αναχωρούμε για Τοκάτη. Εάν προλαβαίνουμε θα επισκεφτούμε την Σεβάστεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Τοκατη. Δείπνο .Διανυκτέρευση .
5Η ΜΕΡΑ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΑΜΑΣΕΙΑ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ
Πρωινό και ξενάγηση στη πόλη – μουσείο και σύντομη περιήγηση. Αναχωρούμε για Νεοκαισάρεια (Νιχάρ) όπου θα γίνει και μία μικρή ξενάγηση. Συνεχίζουμε για Αμάσεια μέσω Ερπαας. Στην Αμάσεια θα επισκεφτούμε το Μουσείο ,τους Μιθριδατικούς τάφους και εν συνεχεία αναχώρηση για Σαμψούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Δείπνο .Διανυκτέρευση .
6Η ΜΕΡΑ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Πρωινό και ξενάγηση στη πόλη .Θα δούμε το το Μουσείο, το Τσινέκειο Γυμνάσιο , την οικία Πορλόγλου και άλλα αξιοθέατα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Τραπεζούντα όπου στη διαδρομή θα ξεναγηθούμε στην Οινόη , τη Φάτσα , το Ορντού , Κερασούντα , Τρίπολη . Το βράδυ άφιξη στην Τραπεζούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Δείπνο .Διανυκτέρευση .
7Η ΜΕΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Πρωινό και ξενάγηση στη πόλη. Θα δούμε το Φροντιστήριο ,το Σπίτι Μέριμνας Ποντίων Κυριών, το Ναό του Αγίου Ευγενίου ,άλλοτε πολιούχου πόλης ,την εκκλησία της Αγίας Σοφίας ,της Αγίας Άννας ,το αρχοντικό του τραπεζίτη Θεοφύλακτου, τις τράπεζες Καπαγιαννίδη, Φωστηρόπουλου , το Σόουκ Σου (Κρυονέρι ) της βίλας Καπαγιαννίδη και άλλα αξιοθέατα .Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Ωκενέ – ελληνόφωνο χωριό – του Όφη.
Επιστροφή στην Τραπεζούντα.Δείπνο και διανυκτέρευση.
8Η ΜΕΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ –ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Μονή της Παναγίας Σουμελά στο όρος Μελά στη Ματσούκα ,στο μεγαλύτερο προσκύνημα του Πόντου. Λέγεται ότι η Μονή ιδρύθηκε από τους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο ,οι οποίοι έφεραν μαζί τους και την εικόνα της Παναγίας . Και αναχώρηση για την Αργυρούπολη και ξενάγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το Φροντιστήριο, το Μητροπολιτικό Μέγαρο, τον Άγιο Γεώργιο, ο Παρθεναγωγείο . Όσοι κατάγονται από τα γύρω χωριά θα ναυλώσουν DOLMUZ και θα επισκεφτούν τα χωριά τους .Το λεωφορείο θα τους περιμένει στην Αργυρούπολη και όλοι μαζί το βράδυ στις 09.00 θα επιστρέψουμε στην Τραπεζούντα..Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
9Η ΜΕΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ –ΠΑΦΡΑ
Πρωινό και αναχωρούμε . Στάση στην Κερασούντα ή την Ορντού. Συνεχίζουμε για Πάφρα και ξενάγηση. Αναχώρηση για Σαμψούντα .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Δείπνο .Διανυκτέρευση.
10Η ΜΕΡΑ ΑΜΑΣΕΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για Μπολού μέσω Κασταμονής και Σαφράμπολης με στάσεις στις δύο πόλεις .Άφιξη στοι Μπόλου.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διαν/ση.
11Η ΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη το μεσημεράκι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια περιήγηση στο Βόσπορο με το καραβάκι και μετά ελεύθεροι για ψώνια .Tο βράδυ προαιρετική διασκέδαση. .Διανυκτέρευση.
12Η ΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,το Αρχαιολογικό Μουσείο ,στην Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος .Θα επισκεφτούμε επίσης την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια και την Μονή Χώρας .Kατόπιν αναχώρηση για Θεσσαλονίκη .Διέλευση συνόρων Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ ΄οδόν ,άφιξη στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
-Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
-Έντεκα διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
-11 πρωινά και 9 δείπνα
-Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
-Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Εισόδους μουσείων ,διασκεδάσεις ,ποτά ,φιλοδωρήματα και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.