Κωνσταντινούπολη -Πριγκηπόνησα

Εκδρομή για την τελετή παρασκευής του Αγίου Μύρους - Μ.Πέμπτη στο Οικ.Πατριαρχείο
11 – 16/04/12

1η ημέρα : 11/4 Μ.Τετάρτη Θεσ/νίκη – Κων/πολη ( 610 χλμ)
Αναχώρηση 06.00 από τα γραφεία μας .Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ. Σύνορα Κήπων,
έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε νωρίς το απόγευμα στην Κων/πολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, ξεκούραση. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τις Ακολουθίες της Μ. Τετάρτης στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδας στο Πέραν .Στη συνέχεια θα πάρουμε το ΜΕΤΡΟ για να μεταβούμε στην περιοχή Levent όπου θα επισκεφθούμε το υψηλότερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης το ISTANBUL SAPPHIRE και να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της Πόλης . Ελεύθερος χρόνος .Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .

2η ημέρα : 12/04 Μ.Πέμπτη Κωνσταντινούπολη
Πρωινό και αναχώρηση για να μεταβούμε στην περιοχή του Φαναρίου και να επισκεφθούμε τον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Θα παραβρεθούμε στην τελετή προετοιμασίας του Αγίου Μύρους , μια τελετή που γίνεται κάθε 10 χρόνια τη Μ. Πέμπτη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την περιοχή Sirkeci για να βρεθούμε στη φημισμένη αγορά των μπαχαρικών , την Αιγυπτιακή Αγορά . Μπορούμε ν αγοράσουμε παστουρμά, λακέρδα, αυγοτάραχο, λουκούμια και πολλά άλλα μπαχάρια της Ανατολής . Χρόνος ελεύθερος για το μεσημεριανό μας γεύμα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο , ξεκούραση . Νωρίς το απόγευμα θα κατευθυνθούμε σε μια από τις εκκλησίες της Μητροπόλεως Δέρκων για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Παθών . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : 13/04 Μ.Παρασκευή - Ασιατική Κων/πολη
Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδήλωση του Ζωγραφείου Λυκείου όπου θα συμμετέχουμε στο καθιερωμένο προσκύνημα των 7 επιταφίων σε ακραίες κοινότητες της επαρχίας Χαλκηδόνος ( Ασιατική Κων/πολη). Αφού περάσουμε την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου θα ξεκινήσουμε με την Αγία Παρασκευή περιοχή Beykoz , στη συνέχεια με τον Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης Pasabahce ,Θεία Μεταμόρφωση περιοχή Κανδυλλί, στη συνέχεια στον Αγ. Παντελεήμονα στο Κουσκουντζούκι όπου θα συμμετάσχουμε στην αποκαθήλωση και μεταφορά του Σταυρωμένου .Δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα. Συνεχίζουμε για τον Προφήτη Ηλία Σκουτάρεως. Κατόπιν θα μεταβούμε στην Αγ. Ευφημία στη Χαλκηδόνα και τελειώνουμε με τον Αγ. Ιωάννη Καλαμισίου. Επιστροφή στην ευρωπαΐκή Κων/πολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την τελετή του Επιταφίου στο Πατριαρχείο ,στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Θα έχουμε χρόνο να περιπλανηθούμε στην «Ωραία του Πέραν» με τα τόσα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : 14/04 Μ.Σάββατο Κων/πολη
Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην Πόλη. Θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας κάνοντας μια προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα - οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά ) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαΐκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδος στο Ταξίμ για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Προαιρετικό πασχαλινό δείπνο .Διανυκτέρευση.

5η ημέρα : 15/04 Κυριακή του Πάσχα – Κων/πολη – Πριγκηπόνησα
Πρωινό και αναχώρηση για την προβλίτα όπου θα πάρουμε το καράβι της γραμμής για να μεταβούμε στα μαγεμένα νησάκια της Προποντίδας τα Πριγκηπόνησα ( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος) . Εμείς θα πάμε στη Χαλκη όπου θα παρακολουθήσουμε τη Δεύτερη Ανάσταση στο Ι.Ναό Αγ. Τριάδος. Νωρίς το μεσημέρι επιστροφή στην Πόλη. Μεσημεριανό πασχαλιάτικο γεύμα στο γνωστό εστιατόριο της Λωξάντρας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο , ξεκούραση . Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε εστιατόριο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα : 16/04 Κων/πολη – Θεσ/νίκη ( 610 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για να μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα θαυμάσουμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της Άλωσης. Πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης στο Istanbul Forum . Ελεύθερος χρόνος. Κατόπιν αναχώρηση για Θεσσαλονίκη .Στάση στη Ραιδεστό για μεσημεριανό φαγητό . Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες αναμνήσεις .

Τιμή κατ άτομο 365,00 σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
 5 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Madisson 4* στο Taxim
 5 πρωινά
 Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό όπου απαιτείται
 Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 Πλήρης ταξιδιωτική ασφάλεια
 Το Φ.Π.Α της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 Αναστάσιμο δείπνο
 Εισόδους μουσείων
 Διασκεδάσεις , ποτά
 Τα εισιτήρια για το καράβι στα Πριγκηπόνησα
 Ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 Φιλοδωρήματα

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.