Κωνσταντινούπολη -Πριγκηπόνησα

Αρ.Αδείας 09.33.E.61.0000284.00

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ
22-25 Μαρτίου 2012

tempkizkulesi.jpg

1η μέρα : ΕΛΛΑΔΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(620χλμ.)
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.00 με προορισμό την ιστορική Κωνσταντινούπολη. Περνώντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τoν έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα FREE SHOPS – EVEREST για αγορές, καφέ και περνώντας την γέφυρα των Κήπων, φτάνουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη, περνώντας έξω από την Κεσσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστό και ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, στη γραφική Μεγάλη Οδό του Πέραν, στα όμορφα και γραφικά στενά, θα σας ενθουσιάσει.

2η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (60 χλμ)
Μετά το πρωινό, μετάβαση στο Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βλέπουμε την ωραία Γερμανική Κρήνη του Κάιζερ δώρο του στο σουλτάνο Μουράτ Β΄, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο που φέρει πάνω του Ιερογλυφικά, το χάλκινο κίονα των Δελφών τη στήλη του Πορφυρογέννητου, το Μπλε Τζαμί. Ακολουθεί επίσκεψη στο αριστούργημα των αιώνων την Αγία Σοφία το μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου. Εν συνεχεία επίσκεψη στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, μοναδικό κατασκεύασμα κοντά στην Αγία Σοφία που χρησίμευε σαν Υδραγωγείο της Κωνσταντινούπολης και κοσμήθηκε με πολυάριθμους κίονες από λεηλατημένους και κατεστραμμένους αρχαιοελληνικούς ναούς. Θα δείτε την κολώνα με το κεφάλι της Γοργόνας, την κολώνα με τα δάκρυα κ.α. Συνεχίζουμε με το ανάκτορο Topkapi, όπου θα επισκεφθούμε τις κουζίνες των ανακτόρων στις οποίες περιλαμβάνονται μοναδικές συλλογές αγγείων και κινέζικων, το κυρίως ανάκτορο, και τέλος το θησαυροφυλάκιο με μοναδικές συλλογές κοσμημάτων που ανήκαν στους Οθωμανούς Σουλτάνους. Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Μετά την ξενάγηση χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ ιδίων, στο κέντρο της Πόλης .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με δείπνο σε νυχτερινό κέντρο με χορούς και τραγούδια από περιοχές της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ(προαιρετική)
Πρωινό και επίσκεψη στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α. χωρίς φυσικά να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι». Στην συνέχεια εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ξεκινάμε για την προαιρετική μας εκδρομή στα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκηπόνησα. Προορισμός μας αρχικά το τρίτο νησί των Πριγκιποννήσων, η Χάλκη, με την ομώνυμη Θεολογική Σχολή να δεσπόζει στο λόφο του νησιού (λόφος της Ελπίδας). Περιήγηση των εγκαταστάσεων της Σχόλης καθώς και της Μονής της Αγίας Τριάδος. Στην συνέχεια μετάβαση στο μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, την Πρίγκηπο. Με τα γραφικά παιτόνια που υπάρχουν στο νησί, σας προτείνουμε να κάνετε το γύρο του νησιού, θαυμάζοντας τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά και την φυσική ομορφιά του και όσοι επιθυμείτε επισκεφτείτε επίσης, το μοναστήρι του Αγ.Γεώργιου του Κουδουνά ,που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του νησιού, απ’ όπου θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύμα εξ ιδίων στις γραφικές ψαροταβέρνες του νησιού. Επιστροφή το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΛΑΔΑ(620χλμ)
Πρωινό και ξεκινάμε για επίσκεψη-προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο , την κιβωτό της Ορθοδοξίας με τις σπάνιες ιστορικές εικόνες. Επίσκεψη στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ και εν συνεχεία κάνοντας έναν οδικό περίπλου των τειχών του Θεοδοσίου, επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί με το θαυματουργό αγιασμό και τους τάφους των Πατριαρχών, αρχιερέων και ευεργετών. Αναχώρηση για Ελλάδα. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος, και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν άφιξη στη πόλη μας το βράδυ.

Από 129,00 το άτομο

istanbul_bosphorus_ortakoy2.jpg
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
1. Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
2. Τις 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
3. Τα πρωινά στο ξενοδοχείο σε πλούσιο μπουφέ.
4. Τις ξεναγήσεις - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
5. Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας.
6. Επίσημο τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό.
7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, τις κρουαζιέρες σε Βόσπορο και Πριγκηπόνησα, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.

Σημειώσεις:
• Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο και περιλαμβάνουν Φ.Π.Α
• Το γραφείο έχει δικαίωμα να αλλάξει το ξενοδοχείο που αναφέρεται, με όμοιο ίδιας κατηγορίας εφόσον κριθεί αναγκαίο.
• Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη πτυσσόμενου κρεβατιού και έχουν χρέωση, κατά άτομο, δίκλινου.
• Παιδί 02-12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με έναν εκ των δυο γονέων δεν δικαιούται έκπτωση.
• Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς των ξενοδοχείων τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00 και παραδίδονται στις 12:00.
• Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, εάν το επιβάλουν οι συνθήκες ή αργίες ή ο αρχηγός – συνοδός της εκδρομής κρίνει ότι αυτό είναι θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.