ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 22-25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ)
22-25 Απριλίου

1η μέρα 22/04 : ΕΛΛΑΔΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(620χλμ.)
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 05.00 με προορισμό την ιστορική Κωνσταντινούπολη. Περνώντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τoν έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα TRAVEL VALUE – EVEREST για αγορές, καφέ και περνώντας την γέφυρα των Κήπων, φτάνουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη, περνώντας έξω από την Κεσσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστό και ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγ.Γεωργίου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, στη γραφική Μεγάλη Οδό του Πέραν, στα όμορφα και γραφικά στενά, θα σας ενθουσιάσει.
2η μέρα 23/04 : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ– ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ(προαιρετική)
Πρωινό και επίσκεψη στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α. χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι», φυσικά. Ξεκινάμε την προαιρετική μας κρουαζιέρα στα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκηπόνησα, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Άφιξη στην Πρίγκηπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παιτόνια, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στο μοναστήρι του Αι-Γιώργη του Κουδουνά που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στην Πόλη. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας ,στον Ιερό Ναό Αγ.Τριάδος στην Μεγάλη Οδό του Πέραν. Διανυκτέρευση.
3η μέρα 24/04 : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και μετάβαση στο Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βλέπουμε την ωραία Γερμανική Κρήνη του Κάιζερ δώρο του στο σουλτάνο Μουράτ Β΄, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο που φέρει πάνω του Ιερογλυφικά, το χάλκινο κίονα των Δελφών τη στήλη του Πορφυρογέννητου, το Μπλε Τζαμί. Ακολουθεί επίσκεψη στο αριστούργημα των αιώνων την Αγία Σοφία το μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου. Εν συνεχεία επίσκεψη στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, μοναδικό κατασκεύασμα κοντά στην Αγία Σοφία που χρησίμευε σαν Υδραγωγείο της Κωνσταντινούπολης και κοσμήθηκε με πολυάριθμους κίονες από λεηλατημένους και κατεστραμμένους αρχαιοελληνικούς ναούς. Θα δείτε την κολώνα με το κεφάλι της Γοργόνας, την κολώνα με τα δάκρυα κ.α. Συνεχίζουμε με το ανάκτορο Topkapi, όπου θα επισκεφθούμε τις κουζίνες των ανακτόρων στις οποίες περιλαμβάνονται μοναδικές συλλογές αγγείων και κινέζικων, το κυρίως ανάκτορο, και τέλος το θησαυροφυλάκιο με μοναδικές συλλογές κοσμημάτων που ανήκαν στους Οθωμανούς Σουλτάνους. Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με δείπνο σε νυχτερινό κέντρο με χορούς και τραγούδια από περιοχές της Ανατολής.
4η μέρα 25/04: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΛΑΔΑ(620χλμ)
Πρωινό και ξεκινάμε για επίσκεψη-προσκύνημα στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο , την κιβωτό της Ορθοδοξίας με τις σπάνιες ιστορικές εικόνες. επίσκεψη στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ και εν συνεχεία κάνοντας έναν οδικό περίπλου των τειχών του Θεοδοσίου, επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί με το θαυματουργό αγιασμό και τους τάφους των Πατριαρχών και των ευεργετών. Αναχώρηση για Ελλάδα. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος, και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν άφιξη στη πόλη μας το βράδυ.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 275,00
Τιμή κατά άτομο σε τρίκλινο 255,00
Τιμή κατά άτομο σε μονόκλινο 425,00

Ξενοδοχεία Grand Oztanik 4* / Keban Alkoclar 4* sup

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
1. Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
2. Τις 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
3. Τα πρωινά στο ξενοδοχείο σε πλούσιο μπουφέ.
4. Τις ξεναγήσεις - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
5. Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας.
6. Επίσημο τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό.
7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, τις κρουαζιέρες σε Βόσπορο και Πριγκηπόνησα, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.
ΠΑΠΠΠ
Σημειώσεις:
• Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο και περιλαμβάνουν Φ.Π.Α
• Το γραφείο έχει δικαίωμα να αλλάξει το ξενοδοχείο που αναφέρεται, με όμοιο ίδιας κατηγορίας εφόσον κριθεί αναγκαίο.
• Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη πτυσσόμενου κρεβατιού και έχουν χρέωση, κατά άτομο, δίκλινου.
• Παιδί 02-12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με έναν εκ των δυο γονέων δεν δικαιούται έκπτωση.
• Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς των ξενοδοχείων τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00 και παραδίδονται στις 12:00.
• Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, εάν το επιβάλουν οι συνθήκες ή αργίες ή ο αρχηγός – συνοδός της εκδρομής κρίνει ότι αυτό είναι θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.