8ήμερο Ιταλικό Πανόραμα 20-27 Μαρτίου

Αρ.Αδείας 09.33.Ε.61.0000284.00

8 ήμερη εκδρομή
Special Ιταλικό Πανόραμα
20-27 Μαρτίου 2011

Florence.jpg

1η μέρα : Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα
Αναχώρηση από το γραφείο μας. Περνώντας Βέροια ,Γρεβενά, Ιωάννινα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στη Ηγουμενίτσα, απ ’όπου θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλία. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

Rome.jpg

2η μέρα : Μπάρι – Πομπηία – Ρώμη
Άφιξη στο Μπάρι ή στο Μπρίντιζι. Στην Πομπηία , στη νεκρόπολη που καταστράφηκε το 79 μ.χ. από τις στάχτες του Βεζούβιου, θα θαυμάσουμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την Πύλη του Νέρωνα, την πανέμορφη αρχαία αγορά , το περιμετρικό τείχος της πόλης ,τους πετρόστρωτους δρόμους, τις κατοικίες των αρχόντων με τις τοιχογραφίες και το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα.. Εντυπωσιασμένοι θα συνεχίσουμε θα συνεχίσουμε για την αιώνια πόλη τη Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα επισκεφθούμε το περίφημο φωταγωγημένο ιστορικό κέντρο με τα επιβλητικά μνημεία , τη Φοντάνα ντι Τρέβι και την πασίγνωστη Πιάτσα Ναβόνα. Διανυκτέρευση.

venezia-town.jpg

3η μέρα : Βατικανό – Ρώμη
Στην πόλη σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει τον κάθε επισκέπτη θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε , το Αυρηλιανό τείχος, το Βατικανό , τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, το λόφο του Καπιτωλίου, τις Ρωμαϊκές αγορές, τις φυλακές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την στήλη του Τραϊανού, το τεράστιο Κολοσσαίο, την αψίδα του Κων/νου, το λόφο Παλατίνο, τον Τίβερη ποταμό, το νησί Τιβερίνα, το κάστρο του Αγίου Αγγέλου Χρόνος ελεύθερος στην αγορά δείπνο και διανυκτέρευση.

verona1.jpg

4η μέρα : Ρώμη – Φλωρεντία
Πρωινό και αναχωρούμε για την πανέμορφη Σιέννα που μοιάζει να ζει στο Μεσαίωνα Περιήγηση στα στενά καλντερίμια ,τις πλατείες και τις μαυρισμένες εκκλησίες από το χρόνο Χρόνος ελεύθερος και αναχωρούμε για Φλωρεντία .Στην πόλη των Μεδίκων και της αναγέννησης θα επισκεφθούμε τον πανέμορφο καθεδρικό ναό με τον τρούλο του Μπρουνελέσκι, το καμπαναριό του Τζιόττο , το βαπτιστήριο , την πιάτσα Σινιορίας, το πλάτσο Βέκκιο και το Πόντε Βέκκιο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

5η μέρα : Βερόνα – Βενετία
Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχωρούμε για Βερόνα . Περιήγηση στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης .Θα δούμε το σπίτι και τον τάφο της Ιουλιέτας ,την Πιάτσα Ντελε Έρμπε , την Πιάτσα Μπρά. Συνεχίζουμε για τη Βενετία. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Μέστρε .Διανυκτέρευση.

6η μέρα : Βενετία
Μετά το πρωινό θε ξεναγηθούμε στην “πόλη των Δόγηδων”, που είναι κτισμένη πάνω σε 119 νησιά, τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες, θα θαυμάσουμε στη πλατεία του αγίου Μάρκου, την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων και τη γέφυρα των στεναγμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα : Ρίμινι – Μινιατούρα – Αγ. Μαρίνος – Ανκώνα
Στο Ρίμινι θα δούμε μια πανέμορφή μικρογραφία της Ιταλίας (Miniatura Italia) με όλα της τα αξιοθέατα αλλά και με τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος στο πανέμορφο κρατίδιο του Σαν Μαρίνο, την αρχαιότερη Δημοκρατία της Ιταλίας. Από την Ανκώνα θα πάρουμε το πλοίο για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

8η μέρα : Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη
Άφιξη στη Ηγουμενίτσα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

Τιμή κατ ΄ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο 480,00 ευρώ
Επιβάρυνση δίκλινης εσωτερικής καμπίνας κατ΄ άτομο 36,00 ευρώ
Επιβάρυνση τρίκλινης εσωτερικής καμπίνας κατ΄άτομο 25,00 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
1) Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
2) Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες καμπίνες ΑΒ4 με ντους και WC.
3) Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
4) Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα)
5) Περιηγήσεις-ξεναγήσεις του προγράμματος.
6) Αρχηγό – συνοδό του γραφείου.
7) Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Τα επιπλέον γεύματα στο πλοίο, ποτά , τηλεφωνήματα, τα βαπορέτα της Βενετίας, εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.