Χριστούγεννα στο Βουκουρεστι

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
23-27 Δεκεμβρίου

bucharest1.jpg
1η ΜΕΡΑ 23-12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Συγκέντρωση στις 04.30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους και στις 05.00 αναχώρηση για τον Προμαχώνα. Έλεγχος διαβατηρίων – ταυτοτήτων και στη συνέχεια και με ενδιάμεσες στάσεις περνάμε τα σύνορα της Ρουμανίας. Το απόγευμα άφιξη στο Βουκουρέστι , την Αρχοντική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, «Το Παρίσι των Βαλκανίων», κέντρο Ελληνισμού τον καιρό της τουρκοκρατίας και μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση .
2Η ΜΕΡΑ 24-12 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας για να γνωρίσουμε το Βουκουρέστι .Σήμερα θα δούμε το Πατριαρχείο ,τη Βουλή ,τα παλιά ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου, την Ελληνική εκκλησία και το τελευταίο ¨απόκτημα¨ πριν από την πτώση της δικτατορίας , το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο με το διασκεδαστικό τίτλο το Μέγαρο του Λαού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Γεύμα και το βράδυ προαιρετικό ρεβεγιόν. διανυκτέρευση .
3Η ΜΕΡΑ 25-12 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΙΝΑΙΑ
Μετά το πρόγευμα ,επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη Σινάια .Κατά την πανέμορφη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία μιας πρώτης γνωριμίας με τις φυσικές ομορφιές της χώρας .Στη Σινάια θα επισκεφτούμε το επιβλητικό ανάκτορο των Χοετζολέρν το παλάτι PELES ,των βασιλιάδων της Ρουμανίας και μέχρι πρότινος απαγορευμένο τόπο για κάθε επισκέπτη ,αφού ο δικτάτορας Τσαουσέσκου το είχε μετατρέψει σε οικογενειακή βίλα. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση ,η αίθουσα των όπλων, οι συλλογές αριστουργημάτων απ΄ όλο τον κόσμο που κοσμούν τα 365 δωμάτια του ,δίκαια το κάνουν ένα από τα λαμπρότερα ανάκτορα της Γηραιάς Ηπείρου sinaia-slott.jpg.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Κατακουζηνού. Αργότερα φεύγουμε για το Μπρασόβ . Άφιξη στην όμορφη πόλη ,με κτίσματα του 18ου αιώνα για να δούμε την Μπισέρικα Νεάγκρα (Μαύρη Εκκλησία ) ,την μεγαλύτερη εκκλησία της Ρουμανίας ,γνωστή για το περίφημο αρμόνιο και την πλούσια συλλογή χαλιών. Το Δημαρχείο, το Πύργο με το ρολόι ,την κεντρική πλατεία την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που θυμίζει την παρουσία της Ορθόδοξης Σλάβικης κοινότητας του Μπρασόβ, τη Στράντα Λούγκα ,όπου θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα και το πρώτο τυπογραφεία το οποίο ιδρύθηκε στη Βαλκανική Χερσόνησο από Έλληνα της Χίου. Το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4Η ΜΕΡΑ 26-12 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό και η σημερινή μέρα είναι στη διάθεσή σας .Μπορείτε να περπατήσετε στη λεωφόρο Μαγκέρου , να επισκεφτείτε το μουσείο Τέχνης στα παλιά ανάκτορα ,περπατήστε στις δεντροφυτεμένες λεωφόρους ,θαυμάστε τον ποταμό Ντιμποβίτσα που διασχίζει την πόλη από άκρη σε άκρη και της χαρίζει γαλήνη και φινέτσα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5Η ΜΕΡΑ 27-12 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής .Διέλευση από τα σύνορα της Βουλγαρίας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα του Προμαχώνα .Έλεγχος και άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.
CA5MOZAOCA25BGLXCASZ2YCBCAB4DPZ5CAZ1OSXZCAZPF2SBCASQB367CAKDP1N7CAWTGE3ECASSELJACAZOYVHCCAGMI365CAAP1CITCAJPXQ0MCATS6T2OCASHK742CAZ3QQDVCAAW8ZAXCAUU5W37CAUBYR9G.jpg

Τιμή κατα άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο 255,00
Επιβάρυνση για το μονόκλινο 80,00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
-Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
-Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
-Ημιδιατροφή
-Τις περιηγήσεις και ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
-Αρχηγό –συνοδό του γραφείου μας
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
-Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ,διασκεδάσεις ,ποτά ,φιλοδωρήματα και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.