ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ 10 Ημέρες Αναχ. 10/08

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 10/08

περισσότερα
1η Ημέρα (10/08):ΕΛΛΑΔΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(620χλμ)
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.00 με προορισμό την ιστορική Κωνσταντινούπολη. Περνώντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά των έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών TRAVEL VALUE – EVEREST για αγορές, καφέ και περνώντας την γέφυρα των Κήπων, φτάνουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο συνεχίζουμε την διαδρομή για την επίσκεψη μας στην Πόλη , η οποία είναι γεμάτη με μνήμες και συναισθήματα για όλους τους Έλληνες. Φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την Πόλη.

2η Ημέρα(11/08):ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΜΠΟΛΟΥ-ΜΕΡΖΙΦΟΥΝΤΑ-ΑΜΑΣΕΙΑ(680 χλμ)Αναχώρηση στις 07:00 από Κωνσταντινούπολη και μέσω Νικομήδειας και Ατάπαζαρ φθάνουμε στο μαγευτικό βουνό Μπολού (αρχαίο Βιθύνιο), όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για την Μερζιφούντα, την γενέτειρα της Αγίας Βαρβάρας, ο ναός της οποίας σώζεται μέχρι σήμερα ημικατεστραμμένος. Εδώ το 1866, ιδρύθηκε και το κολλέγιο «Ανατολία», το οποίο προσέφερε στους νεαρούς Έλληνες και Αρμένιους σπουδαστές του εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για τα δεδομένα της εποχής. Άφιξη το απόγευμα στην γενέτειρα του «πατέρα της ιστορικής γεωγραφίας», Στράβωνα και την πρωτεύουσα του Μιθριδατικού Βασιλείου του Πόντου, Αμάσεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

3η Ημέρα(12/08):ΑΜΑΣΕΙΑ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΦΑΤΣΑ-ΚΟΤΥΩΡΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Πρόγευμα και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στα παράλια πλέον του Ευξείνου Πόντου με πρώτο σταθμό, την Σαμψούντα (την αρχ. Αμισό). Στην περιήγηση της πόλης, θα δούμε την συνοικία της Αγ.Τριάδας, όπου υπήρχαν τα 4 ελληνικά σχολεία(Τσινέκειο Γυμνάσιο, Αρρεναγωγείο, Μικτό νηπιαγωγείο και Παρθεναγωγείο-σήμερα υπάρχουν μόνο τα δυο), τις τέσσερις γωνίες του Μητροπολιτικού Ναού Της Αγίας Τριάδας που σήμερα δυστυχώς, δεν σώζεται. Ακόμη θα δούμε, παλιά αρχοντικά σπίτια του 20ου αιώνα, που άνηκαν σε Έλληνες, αρχιτεκτονικά δείγματα της χρυσής εποχής . Συνεχίζουμε, κατά μήκος των ακτών του Εύξεινου Πόντου, για την Κερασούντα. Αφού περάσουμε από την πανάρχαια πόλη Θεμίσκυρα ή Τσαρσαμπά, πρωτεύουσα των Αμαζόνων κατά την μυθολογία, την Οινόη(Unye)και την Φάτσα, φτάνουμε στα Κοτύωρα(Ordu),όπου θα δούμε στην είσοδο της πόλης, το μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, ακριβώς δίπλα από το ναό τις βάσεις από την Ψωμιάδειο Αστική Σχολή και το Πολυκάρπειο Παρθεναγωγείο, το οποίο σήμερα στεγάζει δημοτικό σχολείο. Στο κέντρο της πόλης, συναντάμε την Καρυπίδειο Σχολή, σήμερα δημοτικό σχολείο και στην σημερινή θέση της Θεατρικής σκηνής της πόλης, την άλλοτε εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για την Κερασούντα, πόλη παραγωγής κερασιών και λεφτοκαριών. Επίσκεψη στο ναό του Αγ. Νικολάου (σημερινό αρχαιολ. μουσείο), θα δούμε το Παρθεναγωγείο, που σήμερα λειτουργεί ως σχολείο. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Τραπεζούντα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα(13/08): ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ(Ξενάγηση Πόλης)
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιήγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από μουσείο της Αγίας Σοφίας με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες της, το Φροντιστήριο Τραπεζούντος, το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, σήμερα Ατατούρκ κιόσκ, στο λόφο του Κρυονερίου (Soguksu), την Πανάγια Χρυσοκέφαλου, που αποτέλεσε το μητροπολιτικό ναό της Τραπεζούντας και στον οποίο γίνονταν οι στέψεις και οι επίσημες ταφές των Μεγάλων Κομνηνών. Χρυσοκέφαλος ονομάστηκε από τις επιχρυσωμένες πλάκες που κάλυπταν εξωτερικά τον τρούλο της. Tον ναό του Αγ. Ευγενίου, πολιούχου της Τραπεζούντας, θα ανηφορίσουμε προς το Μίθριον Όρος, τον λόφο Μπόζτεπε, από όπου θα απολαύουμε πανοραμική θέα της πόλης αλλά και την Μονή Θεοσκεπάστου, που βρίσκεται στους πρόποδες του. Επιστροφή στην πόλη όπου θα περιηγηθούμε και θα δούμε, το σπίτι της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, το αρχοντικό του τραπεζίτη Κωστάκη Θεοφυλάκτου, σήμερα μουσείο της Τραπεζούντας, τα κτίρια των τραπεζών Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου, που σήμερα φιλοξενούν αντίστοιχα, την αίθουσα της Τράπεζας Εργασίας και το ταχυδρομείο δεμάτων της Τουρκίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα (14/08):ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΤΟΝΙΑ
Πρόγευμα και ελεύθερη ήμερα για να επισκεφτείτε τις ιδιαίτερες πατρίδες σας. (Αργυρούπολη, Σάντα, Κρώμνη κ.α). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα (15/08):ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ– ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΤΣΑΙΚΑΡΑ-ΟΥΖΟΥΝΓΚΙΟΛ
Πρόγευμα και αναχώρηση για Παναγία Σουμελά. Το περίφημο μοναστήρι στην Ματσούκα, χτισμένο πάνω σε βράχο με 1700 χρόνια ιστορίας, βαθιά ριζωμένης στην καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού. Καθ’ οδών στάση στης Τρίχας το γεφύρι και στη συνέχεια δια μέσου Αρακλί, φτάνουμε στα Σούρμενα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Όφης, που είναι χτισμένο στις όχθες του ομώνυμου ποταμού και διανύει την περιοχή σαν φίδι, το ελληνόφωνο χωριό της Τσάικαρας και θα καταλήξουμε στο Ουζούνγκιολ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100μ. με λίμνες, με πολλά νερά και μας θυμίζει Αλπικό Τοπίο. Επιστροφή στην Τραπεζούντα . Δείπνο. Διανυκτέρευση .
7η Ημέρα (16/08):ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ –ΠΛΑΤΑΝΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ -ΑΜΑΣΕΙΑ(465χλμ)
Πρόγευμα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας από τοποθεσίες και χωριά που δεν προλάβαμε να δούμε όπως τα Πλάτανα (αρχ. Ερμώνασσα)με το μνημείο του Πόντιου λυράρη στην παραλία της, την Τρίπολη(αρχ.Ισχοπολις) με το περίφημο κάστρο της, την Έσπια (Espiye) από την οποία καταγόταν η «Ταμάμα», την Πουλαντζάκι, πατρίδα του Λ.Ιασωνίδη, περνάμε από την Σαμψούντα, για να καταλήξουμε στην Αμάσεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση .

8η Ημέρα (17/08):ΑΜΑΣΕΙΑ– ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(685χλμ)
Μετά το πρωινό στην περιήγηση της πόλης, θα δούμε το μνημείο του Κεμάλ, που είναι ο τόπος όπου απαγχονίστηκαν οι 174 κορυφαίες προσωπικότητες του ποντιακού ελληνισμού, τους οποίους καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες στα «Δικαστήρια Ανεξαρτησίας της Αμάσειας». Ακριβώς απέναντι στην βόρεια όχθη του ‘Ιρη ποταμού και στις βραχώδεις απολήξεις του όρους Χαρσενέ, υψώνονται οι βασιλικοί λαξευμένοι τάφοι των Μιθριδατών, το ιστορικό κάστρο και τα τείχη της πόλης. Σε αυτό το βόρειο τμήμα της πόλης, ήταν η συνοικία των Ελλήνων και των Αρμενίων της Αμάσειας. Στην συνέχεια, αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η Ημέρα (18/08):ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ημέρα ξενάγησης )
Πρωινό και μετάβαση στο Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βλέπουμε την ωραία Γερμανική Κρήνη του Κάιζερ δώρο του στο σουλτάνο Μουράτ Β΄, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο που φέρει πάνω του Ιερογλυφικά, το χάλκινο κίονα των Δελφών τη στήλη του Πορφυρογέννητου, το Μπλε Τζαμί. Ακολουθεί επίσκεψη στο αριστούργημα των αιώνων, την Αγία Σοφία, το μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου. Ακολουθεί προαιρετική θαυμάσια κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλιά ελληνικά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Θα επισκεφθούμε επισης, τη μεγάλη σκεπαστή αγορά της Πόλης, το ΚapaliCarsi με τα 4.000 καταστήματα, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, αντίκες κ.α. χωρίς φυσικά να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι». Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο , ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

10η Ημέρα (19/08):ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΛΑΔΑ
Πρόγευμα και επίσκεψη-ξενάγηση στην περιοχή του Φαναρίου, όπου βρίσκεται το συγκρότημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το ναό του Αγίου Γεωργίου, την κιβωτό της Ορθοδοξίας με τις σπάνιες ιστορικές εικόνες. Συνεχίζουμε για επίσκεψη-ξενάγηση στην εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εδώ εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κάνοντας έναν οδικό περίπλου των τειχών του Θεοδοσίου, επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, με το θαυματουργό αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών και των ευεργετών. Αναχώρηση για Ελλάδα, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, στην ελληνική Σηλυβρία, γενέτειρα του Αγ. Νεκταρίου για καφέ και στην Ραιδεστό για φαγητό. Άφιξη στα σύνορα τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, φτάνουμε στην πόλη μας γεμάτοι από όμορφες αναμνήσεις.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο: 585€
Τιμή μονόκλινου δωματίου: 790€

Περιλαμβάνονται
• ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.
• (09) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜEΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ .
• (09) ΠΡΩΙΝΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ KAI( 06) ΔΕΙΠΝΑ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ.
• ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
• ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΞΕΝΑΓΟ.
• ΕΜΠΕΙΡΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Δεν περιλαμβάνονται
• ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
• ΓΛΕΝΤΙΑ , ΤΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ
• ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ(ΧΩΡΙΑ)
• ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.